Bocsáss meg! Szeretlek! HO’OPONOPONO

margardian képe
Kategória:

Régi sztori - van akinek új lehet - és hasznos :)

Joe Vitale – cikkéből részlet.
'Amikor először hallottam ezt a történetet, azt gondoltam, ez valami városi legenda.
Hogy gyógyíthatna valaki embereket önmaga gyógyításával?
Hogy lenne képes akár a legjobb öngyógyító mester közveszélyes őrülteken segíteni?
Kellően értelmetlen és logikátlan volt, úgyhogy nem törődtem a sztorival."

"Egy évvel később újra az utamba került a történet. Azt hallottam, hogy a terapeuta egy Hawaiiban ismert gyógyító módszert, a ho’oponopono-t használja.
Soha nem hallottam róla, mégsem tudtam kiverni a fejemből.
Ha ez az egész történet igaz volt, mindent tudni akartam róla. A teljes felelősség fogalmát mindeddig úgy értelmeztem, hogy felelős vagyok, azért amit gondolok, illetve teszek. Ami ezen túl van, azért nem felelek. Azt hiszem, a legtöbb ember így gondolkodik a teljes felelősségről. A saját cselekedeteinkért vagyunk felelősek, nem azért, amit mások tesznek – de ez nem így van."

" Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott.
Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is. Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni.
A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszűntek. "

"- Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire megváltoztak?
- Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette.
Nem értettem. Dr. Len elmagyarázta, hogy az életért vállalt teljes felelősség azt jelenti, hogy az életedben minden – csupán mert az életedben jelen van – a te felelősséged.
Tulajdonképpen az egész világ a te teremtményed.
Hát... Ez egy kicsit erős... Felelősnek lenni azért, amit mondok vagy teszek, egy dolog.
Azért is felelni, amit bárki más mond vagy tesz a környezetemben, az meg egy másik.
De mégis, az igazság az, hogyha felvállalod a felelősséget az életedért, azaz mindenért, amit látsz, hallasz, ízlelsz, érintesz, vagy bárhogyan megtapasztalsz – az a te felelősséged, mivel jelen van az életedben.
Ez azt jelenti, hogy a terrortámadásokat, az elnököt, a gazdaságot vagy bármit, amit tapasztalsz, és esetleg nem tetszik – orvosolhatsz.
Ezek a dolgok nem léteznek a szó szoros értelmében, csupán a te belső kivetítéseid.
A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, magadat kell megváltoztatnod.
Nehéz felfogni, pláne elfogadni vagy éppenséggel így élni.
Ujjal mutogatni sokkal könnyebb, mint ez az egész teljes felelősség dolog, de ahogy Dr. Lennel beszélgettem, lassan rájöttem, hogy számára és a ho’oponopono szerint a gyógyítás nem jelent mást, mint önmagunk szeretetét.
- Ha javítani akarsz az életeden, meg kell gyógyítani azt.
- Ha meg szeretnél valakit gyógyítani, saját magad gyógyításával tudsz segíteni rajta.
Megkérdeztem Dr. Len-t, hogy van ez, mit csinált egészen pontosan, amikor azokat a kórlapokat tanulmányozta
- Nem tettem mást, csak folyamatosan ismételtem, hogy Bocsáss meg!
- És Szeretlek! – újra és újra.-
- Ennyi?
- Ennyi.
Ügy döntöttem, kipróbálom Dr. Len módszerét. Némán mondogattam magamban:
Bocsáss meg! Szeretlek! Nem intéztem senkihez a szavakat, egyszerűen csak megidéztem magamban a szeretetet, hogy meggyógyítsa bennem azt, amit ez a külső körülmény okozott."
Magyarán, nincs olyan, hogy ott kint. Ennek a fejlett technikának az alapos bemutatása igazából egy könyvet érdemelne. Elég az hozzá, hogy ha bármit is javítani akarsz az életedben, csupán egyetlen hely létezik, amit meg kell, hogy vizsgálj: saját magad.
És amikor befelé figyelsz, figyelj szeretettel "

hűű, nem ismertem a történetet, viszont a lényeget igen. Mostanában elkezdtem aktívabban gyógyitani magam és a világom ily módon, tényleg csodálatos.Szeretettel Éva

fritzjames képe

Igen-nagyon ismerős ez a történet! De lehet-csak a tartalom kisugárzása miatt! Sok ideje igyekszem így éli-de inkább csak reménylem,hogy sikerül. Van bennem egy erős lelki kényszer az emberek szeretetére-s a megsegítésükre! Sokszor megkaptam-minek törődni addig a többiekkel amíg te magad sem vagy még "tökéletes"-tökéletesen egészséges-s gondolataimba is be-be csúszik egy-egy bukkanó! De,tudod amikor a "sorsomtól megkaptam azt a bizonyos--5%-ot-vagyis élhetek--nos akkor megfogadtam önmagamnak s mesteremnek Jézusnak!-hogy igyekszem a "bizalomhoz"-méttónak lenni!Ezért-e vagy másért,de azóta folyton elémhozza a "sorsom" a kérőket-s amikor sikerül tanáccsal gyógyító energiák közvetítésével közelebb hozni őket önnön egyensúlyukhoz--akkor már önállóan is tudnak "szállni"-akkor mindíg "jön" egy újabb kérő-nekem mindíg "csak"annyi "betegem van amennyit szeretettel eltudok árasztani--illetve-mégse-mivel ez a szeretet határtaln!S inkább figyelmem fókusza szab nekik határt.-De határtalan szeretetemmel s az angyali fényesség tükrözéséval egyre több-s több ember nyeri vissza "szárnyait!Úgyhogy tovább kell segítenem!--Üdv Jani

margardian képe

Jó volt olvasni a hitvallásod Jani.

johanna képe

"A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, magadat kell megváltoztatnod."
..és ez így van,bizony!

margardian képe

"A probléma nem velük van, hanem veled, és ahhoz, hogy megváltozzanak, magadat kell megváltoztatnod." .és ez így van,bizony!
Bocsáss meg szeretlek.

johanna képe

Amikor tegnap a "salátában" megláttam,tudtam,hogy nem véletlen és hála meg van ez a cikk!:-))
Pont jókor jött.Az,amit kiemeltem,igazából magamnak is és mindenkinek szántam.Talán fontos számomra.
.....és,mikor Kata írását most hozzáolvastam,rájöttem,hogy hoppá:hisz tegnap este éppen ezt mondogattam magamban,teljesen átérezve-átélve:bocsáss meg szeretlek/ezt magamnak/,mert szükség volt ahhoz,hogy csatlakozhassak valakinek a gyógyulásához/gyógyításához.
Egy-egy írás,olyan dolgokat rejt,hogy elindít valamit,de hogy pont ezt:BOCSÁSS MEG SZERETLEK!...és köszönöm!

margardian képe

Tudod, hogy szeretlek ! Bocsáss meg :)

johanna képe

:)))
A végén neked írtam:bocsáss meg szeretlek....és köszönöm!:-)))

igazság képe

OÁ UMAMBALÉA UMAMBALA éneklés fák nyelvén

johanna képe

IO MENE MÁNÁMÁ :)

Miriam képe

Ez most az összeborulás ? Sok volt a "hó" ?

johanna képe

Sok volt,jó volt!:)))

margardian képe

jeeeeeee. jóóóóóóóó
HÁIJÉ ÁMÁJÁ.....

johanna képe

BÉLA? :D

VacskAnisha képe

Józsi...

igazság képe

Lucifer...

VacskAnisha képe

NEM, NEM!
Ő a fényhozó....

igazság képe
margardian képe

Téged is. :) már megbocsáss :)

igazság képe

Nem értelek, miért téged is? miért megbocsáss?
OÁ UMAMBALÉA UMAMBALA

margardian képe

Téged is szeretlek....érthető ?

johanna képe

Kihagytam valamit!
Nem egyedül,hanem angyay is csatlakozott hozzám,hogy együtt teremtünk,tudatosan valakinek a gyógyulása érdekében!Nagyon jó érzés volt.Köszönöm neki is!
Ez hatalmas teremtő erő.

Kertész Kata képe

Találtam hozzá anyagot, felteszem nektek, tényleg csodás én egy ideje dolgozom vele és tényleg működik, puszi!!!!!

Kérlek, bocsáss meg!
Köszönöm!"

a Ho’oponopono-ra /ősi hawaii-i gyógymód/ a megbocsátás művészete. A Ho’oponopono azt jelenti: tökéletessé tenni valamit. Belülről tisztítani, gyógyulva gyógyítani. Érzelmi relaxációs szeretet terápia a negatív gondolatok, érzelmek semlegesítésére. Ez a módszer arra tanít, hogy önmagad feltétel nélküli szeretetével és elfogadásával képes vagy egyre tökéletesebbé tenni azt a világot, amelyben létezel.
"Ha valaki először hallja ezt a szót, azonnal mosolyog! Hát nem varázslatos? Nem érti senki, de mosolyog, és legbelül valami furcsát érez. Valahogy azonnal a szívébe zárja, már csak a szó is valami titkot sejtet, egy titkot, amit magunkban hordunk. Könnyedséget sugall, felhőtlen boldogságot, amit alapból azonnal elutasít a legtöbb ember, mondván, hogy ilyen nem létezik. Mégis megérinti a lelkét, mosolyog, és titkon szomjazza, sóvárogva óhajtja a szeretetet, mert már maga sem tudja mikor és hogyan, de már régen elvesztette önmaga szerethetőségének hitét.
A ho'oponopono egy resztoratív folyamat a csoporton belüli harmónia megteremtésére, a csoportkonfliktus megoldására. A kapcsolatok gyógyítását szolgáló, egyensúlyt visszaállító spirituális technika. Lényegében a vita rendezése. A család - vagyis a gyermek: a belső én, az anya: a tudat és az apa: a spirituális szemlélet és a természetfeletti hatalom kapcsolatának helyreállítása. Saját gondolataink tisztítása a körülöttünk levő emberekkel, helyzetekkel, a körülöttünk levő Világgal kapcsolatban. Belső családunk, a gyermek az anya és az apa együtt az isteni Teremtő erő. Ez a hármas egység alkotja identitásunkat. Az ember legfontosabb feladata, hogy megtalálja saját identitását az Univerzumban, de nem felfedezni kell, hanem meghatározni és kibontakoztatni. Újra és újra megteremteni életünket, saját magunkat. Minden amit mondasz, vagy teszel vágyadhoz, kapcsolódik. Ahhoz a dicsőséghez, amit meg akarsz tapasztalni. Vele van, vagy ellene, de soha nincs vége, mert mindig újabb és nagyobb felé törsz. Ebben a folyamatban elérhetővé válik az erő, a mágia, elérhetővé válik Isten.

A Ho'oponopono alapja: megbocsátani önmagunknak. Önmagad teljes elfogadása és feltétel nélküli szeretete.
Célja: kapcsolatba lépni Istennel. Tudatosan átélni a teremtés folyamatát.
Ennek feltétele: a 100%-os felelősség vállalása, vagyis annak elismerése, hogy minden probléma a tudatalattiban elraktározódott emlékekben rejlik. A problémát a fájdalmas emlékek, személyek, kapcsolatok, helyek, dolgok jelentik. A probléma gyökere a belső családi harmónia hiánya, vagyis a kiegyensúlyozatlanság. Ami a problémát okozta nem a Te hibád, de a Te felelősséged, mert nincs olyan, hogy kívül, minden belül van, ami kivetítődik és tapasztalatoddá válik. Nézz befelé és nyilatkoztasd ki ezt a felelősséget azzal, hogy bocsánatot kérsz önmagadtól. Ebben a folyamatban megtisztul, semlegesítődik a negatív energia és ezzel együtt megtisztulnak a Világodban levő dolgok is, mert Világod a tudatalattid része. Minden hibát ki tudsz javítani, ami már megvan, és minden hibát el tudsz hárítani, mielőtt megtörténne.

Az értelem nem tudja megoldani ezeket a problémákat, mert azt az érzelem kezeli. Nem kell elemezni ezeket, mert az érzelem, belső gyermekünk, Isten ajándéka, ami tisztít. Ő tudja mi történik Veled, tehát közvetlenül Istenhez kell fordulni és kérni, hogy korrigáljon, tisztítson. Belülről lásd magad! Engedd el az ego várakozásait és azt ami van, hagyd, hagy menjen és tedd lehetővé, hogy ez a szeretetteljes folyam elárasszon, idézd meg magadban a szeretetet! Egyszerűen, erőlködés nélkül, könnyedén.
Mindössze annyi a dolgod, hogy ismételd ezeket a mondatokat:
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek bocsáss meg. Köszönöm.
A sorrend nem számít, csak ismételd, ismételd, ismételd, addig, amíg az energia tiszta nem lesz. Csak mondogasd magadnak, hiszen senki mással, csak saját magaddal van dolgod. A Te felelősséged!

Kertész Kata képe

Még egy kis kiegészítés, segítség azoknak, akik ki akarják próbálni!

Van egy fontos dolog: a KULTURÁLIS ÉS TRADÍCIONÁLIS KÜLÖNBSÉGEK.
Míg dr. Len, hawaii terapeuta országában az emberek az érzelmeiket jól kommunikálják, és természetesen megélik, addig a mi környezetünkben sokszor nem tudjuk megnyitni szívünket, nem engedve a szívtől szívig áramlását a szeretetnek.
Ez a szeparáció az, ami nem támogatja a látványos eredményt ennél a szeretet gyakorlatnál. Hisz a szeretet sosem lehet cél, csak valami mellékterméke.
Ezért, ha a Ho'oponopono szeretet gyakorlatot végzed, akkor, ha rágondolsz arra a személyre, akivel gondod van, akkor kérd meg, hogy valamely személy vagy állatka képében jelenjen meg az a RÉSZED, amelyik ezt az embert behozta az életedbe. Gondolhatsz úgy is rá, hogy Ő az a RÉSZED, aki felelős azért, hogy az a másik személy így viselkedik, vagy úgy is gondolhatsz rá amikor kéred, hogy megjelenjen, hogy Ő az, aki azt a Részt képviseli benned, akit a személy reprezentál, akivel gondod van. Amelyik neked kényelmesebb.
És ekkor figyeld ezt a RÉSZEDET. Tudd, hogy Ő nem az a személy, akivel a gondod van, ez csak az a RÉSZED, aki őt reprezentálja. Majd ahogy figyeled ezt a Részedet, kezd el neki mondani: Bocsáss meg, SZERETLEK! – légy vele folyamatos kapcsolatban azáltal, ahogy mondogatod ezt, figyeld, hogyan fogadja. Vedd észre, hogyan érzi ettől magát ez a RÉSZED. Ez különös hatással lesz rád. Lehet, hogy még el is sírod magad. A lényeg, hogy így szünteted meg magadban a szeparációt a Részeddel. Ez pedig az UNIVERZUM összes pontjára hatással lesz.
Ha ezt végig csinálod, fel fog töltődni tartalommal az a mondás: ne a környezetedet változtasd meg, hanem magadat, és akkor a környezeted is meg fog változni.
Az előbb hivatkozott Ho'oponopono-módszer inspirált a TÜKÖR gyakorlat megalkotására, mely a Ho'oponopono-módszer "nyugati ember" számára kifejlesztett, különböző témákra kidolgozott hatékony változata.
A 'Tükör gyakorlat személyre' című gyakorlat egy nagyon különös az tudattalanra és a tudatos részre egyszerre ható gyakorlat.

sziakadémia

VacskAnisha képe

Egy másik topikban Marga, Amaránának válaszolt, és így fejezte be sorait:
Bocsáss meg, szeretlek. Mint Dr. Len....

Itt történt:

http://espavo.hu/kozosseg/blogbejegyzes/6734

aztán felmerült egy kérdés:

1.1.3.2.1.1/ Mihalyela #13781 > margardian #13770 • 2010.04.01. csütörtök, 14:15:51
Kedves Margardian!
Ha megtapasztaltál már , hogy minden Egy..., miért folyton ezt íród, hogy "bocsáss meg szeretlek"?
Kitől kérsz bocsánatot, és kinek mondod, hogy szeretlek?
Szeretetért miért kérsz bocsanatot...?

Úgy érzem a fenti írás önmagában válasz erre a kérdésre.

Aztán, az is eszembe jutott, hogy mivel is indult a gyógyítással kapcsolatos beszélgetésünk.

Itt: http://espavo.hu/kozosseg/hirdetes/6600

Így kezdődött

1/ bubuh #13551 > nyitó • 2010.03.28. vasárnap, 11:28:38
A gyógyításnak a lényege, a bocsánatkérés, a gyerek esetén a szülők kötelezettsége a bocsánatkérés.Ez itt elmaradt.
A gyógyító átveheti a betegségeket, ha nem kérnek előtte bocsánatot.
Szellemsebészeti uton is el lehet érni ilyen gyógyeredményeket, de azt megelőzi a bocsánatkérés.

no...és akkor nekem ez is eszembe jutott:

1.2/ VacskAnisha #13587 > bubuh #13551 • 2010.03.28. vasárnap, 21:47:44
Aztán most az jött, hogy a bocsánat kérés, az önmagában gyógyító erő.
Ezért szoktam mindig bocsánatot kérni, ha úgy érzem bántódást okoztam. És én magam is igyekszem azonnal megbocsájtani, ha engem ér bántás.

Most, még annyit fűznék hozzá, hogy a gyógyítást....a megbocsájtást....ott is el lehet kezdeni, ahol a probléma kialakul. Vagyis, ha úgy érzem, a másikban valamiért tüske van, megbántódott miattunk, akkor az azonnali megbocsájtás...segít...nem alakul ki sérülés, és így betegség se. Ha esetleg nem bánkódik, akiről úgy hittük? semmi gond! a megbocsájtással nem ártottunk...sőt!
Azért halkan hozzá teszem, hogy eldarálni a mondatot: bocsássmegszeretlek.....nem ér semmit. Ezt csak szívből lehet.

Mihalyela képe

:-)))
Én Margardiant kérdeztem!

VacskAnisha képe

És én neked válaszoltam volna??

Én azt hittem, elmondtam, hogy valamiről valami az eszembe JUTott.

Sőt. Most is így gondolom.

Mihalyela képe

Anisha!
Én most nem arra vagyok kivancsi, hogy neked mi JUTott eszedbe, és mi neked jött le..., hanem Margardianhoz tettem föl kérdést!

VacskAnisha képe

Ezt értem.
Csak azt nem, hogy akkor mi dolgod az én gondolataimmal?

És még mielőtt beindulna a lavina, én itt kiszálok belőle.

Mihalyela képe

:-)

Attól én még ikiváncsi lehetek mi jutott eszébe. Boccsás meg hogy más szólt rajtad kivül. Bocsásd meg hogy élünk.

Mihalyela képe

:-)

margardian képe

Margardian jelentkezem ! Dolgoztam és most értem haza !
Oda írok ahol kérdeztél

johanna képe

.....bocsánatra csak az egonak van szüksége.........

VacskAnisha képe

"Felülről" nézve minden szeretet. Így van. És ha itt csupa megvilágosodott mester beszélgetne egymással, akkor fel sem merülne ez a kérdés. De itt, mi pont azon dolgozunk, hogy meggyógyítsuk a sebeinket. Ebben segítünk egymásnak is.
Én, speciel annak örülök, hogy pár év kemény munkával megtanultam valóban megbocsájtani (na jó...nem mondom, hogy 100%-os vagyok már). Ami a legnehezebb volt, a magamnak való megbocsájtás.

Kaptam ez ügyben némi tanítást. :o)))
Megosztom veletek:

"A megbocsátás kémia reakciókat vált ki a szervezetből, kitisztít. Olyan erő ami istenek egyik kiváltsága, rendkívüli erővel bír. A könyörületesség része. Azt jelenti, hogy nem teszel soha semmit rosszul, csak azt hiszed. Valójában csak tapasztalsz. A megbocsájtás felülírja ezt az illúzióidat, mert isten mindig megbocsát bármit is teszel: elfogadásban van.
A megbocsátás felszabadítja azt, aki elkövet ellened valamit az ok-okozatból, és felszabadítja a megbocsátót is hogy viszontválasszal éljen és így negligálják hogy karmikus lenyomata legyen."

margardian képe

Köszönöm Anna.

A bocsánat szóra, üres dumaként valóban az egónak van szüksége. De szerintem valójában elbocsájtást , elengedést jelent. Hogy az elengedés meg miért fontos, azt hadd ne én taglaljam :-D Keress rá az oldalon :-DDD

johanna képe

Igen értem.Azért az életemben jobban átjön ,mint neten!Ez a lényeg.
Mert valóban csak üresnek érzem ITT,-----nem mindig.

Jó a kép!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

Belépve a választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.